dilluns, 7 de maig del 2012

MUSAS València es presenta als professionals bibliotecaris valencians


MUSAS València a la taula redona del COBDCV

Imatge del COBDCV
Divendres passat, 4 de maig de 2012, Mª Carmen Cañada bibliotecària del Museu Valencià d'Etnologia va ser convidada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV) a la taula redona: "Situació de les biblioteques de la Comunitat Valenciana: reptes i necessitats". Hi participaren set companyes bibliotecàries per parlar de l'actual situació en què es troben les biblioteques escolars, les públiques municipals, la Biblioteca Pública de València, les universitàries, la Biblioteca Valenciana i com no les biblioteques de museus com a representants de les biblioteques especialitzades.
Este marc va ser aprofitat per mostrar les dificultats que patim les biblioteques de museus com són la invisibilitat o l'aïllament i sobretot per argumentar el repte que s'han marcat els centres de la ciutat de València: posar punt i final a esta situació amb la cooperació i col·laboració dins de MUSAS València. 
Mª Carmen Cañada va aprofitar este context per fer una primera presentació als companys de professió que varen poder assistir a la taula redona. Si no poguéreu acudir, ací vos deixem l'enllaç a les fotos que el COBDCV ha penjat al seu compte de Flickr. Així podreu veure com va ser la vesprada d'intercanvi que es va viure a la Fira del Llibre de València.

MUSAS València a la revista SÍMILE

D'altra banda, hui 7 de maig ha eixit publicat el darrer número de la revista SÍMILE editada pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana. En ella hi ha un article en la secció de destacats titulat "MUSAS València: les biblioteques de museus de la ciutat de València". Ha estat escrit per dos companyes d'este projecte: Yolanda Fons, de la Biblioteca del Museu de Prehistòria i Amparo Pons de la Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia.

Amb el mateix caràcter divulgatiu que té esta publicació este article vol donar a conéixer a tots els companys valencians el projecte de MUSAS València, les raons de la seua posada en marxa, els seus objectius, els seu funcionament i les iniciatives que ja són una realitat així com les que estan per arribar.

A més a més a la pàgina 18 hi ha un article en la secció d'experiències on expliquem com algunes biblioteques de museus s'unirem des de València al bookcrossing col·lectiu de celebració del dia del llibre.

Esperem que vos siga interessant, no deixeu de llegir els dos articles...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixan's la teua opinió ens interessa moltíssim...